Mellom bakkar og berg                                                  

                                                                                                                             - en blogg om turopplevelser -

Click here to edit subtitle

Turbloggen

Sukkertoppen, Alesund (314 m.o.h)

Posted on March 31, 2015 at 7:40 AM

Sukkertoppen, Ålesund (314 m.o.h)


Tidsbruk: Tur/retur på under en time.


Terreng: Tydelig sti, jevn stigning overkommelig for alle aldre. Stien kan være gjørmete etter regn.


Bakgrunn: Turen ble gått 02. juli 2008 kl 18, men innlegget inneholder også bilder fra en tur 14. oktober 2007 kl 12. Sukkertoppen er en passelig tur om man ikke har tenkt å være ute alt for lenge, men likevel vil få litt utsikt og få opp pulsen. Om det blåser eller regner litt (som ved turen i oktober) gjør det ikke all verden, opplevelsen kan bli fin likevel.
Sukkertoppen er et fjell utenfor Ålesund. Navnet gir assosiasjoner til Rio de Janeiro, og toppen i seg selv er absolutt verdt å få med seg. Man får veldig mye tilbake for en beskjeden innsats. Utsikten er flott over Ålesund by og mot øyene rundt; Sula, Vigra, Giske, Valderøya og Godøya. I det fjerne kan man se Herøy og Runde.

Turen starter ved barnehagen på Heissa (her i blått). Man kjører gjennom Ålesund i retning Skarbøvik videre til Heissa. Det er parkeringsmuligheter ved barnehagen, på kveldstid og i helger. Stien begynner rett på andre siden av veien (etter omtrent 50 meters gange vestover) og er godt merket. Herfra er stien tydelig opp gjennom skogen til man kommer over tregrensa med utsikt ned mot Ålesund.


Kartutsnitt. Link til interaktiv kart:
Skiltet i boligfeltet på vei inn mot skogen vitner om at man har kommet rett.

Stien går til å begynne med langs sørsiden av toppen med utsikt mot Sula. Her ligger Langevåg rett fram.Den siste tredelen opp kan være gjørmete og glatt når det er vått. I denne delen av traséen har man utsikt nordover mot Ålesund.

Oppe på toppen med Godøya i bakgrunnen.

Et fly går inn for landing på Vigra, med brua mellom Giske og Valderøya i forgrunnen.

Utsikt mot Valderøya med grotta Skjonghelleren (den mørke flekken til venstre på øya). Vigra ligger bak til venstre, og bak til høyre ligger Lepsøya med toppen Goaldet (490 m.o..h).
Sørvestover har man utsikt mot Herøy og Runde. Man kan skimte fyret på Runde helt ytterst.
Utsikt bakover mot Ålesund. Byfjellet Aksla med den hvite restauranten er også et vanlig turmål med en flott utsikt over byen og øyene rundt.


Siste delen ned mot boligfeltet. Parkeringsplassen som hører til barnehagen ligger ved det gule huset i midten av boligområdet.
Categories: Sunnmøre