Mellom bakkar og berg                                                  

                                                                                                                             - en blogg om turopplevelser -

Click here to edit subtitle

En blogg om turopplevelser, norsk natur og friluftsliv.


Når jeg planlegger å gå en tur i et ukjent område pleier jeg å gjøre litt research i forkant. Oftest på nettet, en sjelden gang i litteraturen. Selv om det meste er tilgjengelig på nettet har jeg ofte ergret meg over at det kan være vanskelig å finne all informasjon jeg trenger. Spesielt for de mindre populære destinasjonene. Kartet finner man i et kartsøk, rutebeskrivelsen et annet sted, bilder fra turen litt her og der på diverse blogger - men er det faktisk fra akkurat den fjelltoppen jeg har tenkt å gå på? Og når er bildene tatt, ligger det snø der i mai og er det for mørkt å ta turen en ettermiddag i september? Og er terrenget passende for den turen jeg ser for meg - med eller uten tung sekk, barn, svigermødre eller hva det måtte være.


Som et tilskudd i mengden har jeg derfor lagt ut mine seneste års turopplevelser her i tilfelle noen der ute søker etter akkurat den informasjonen jeg tilfeldigvis besitter. Det er beskrivelser av alle slags turer; dagsturer, rusleturer og större turer som krever planlegging og værforbehold. Vellykkede turer og turer jeg vil gjøre endringer på hvis jeg skal gjøre dem igjen. Sykkelturer, padleturer og skiturer har det også blitt plass til.


Jeg som skriver heter Eirik og er født og oppvokst i Trondheim. I voksen alder har jeg bodd korte perioder på Sunnmøre og i Vestfold og det gjenspeiles i turvalgene mine. Jeg har slekt og tilgang til hus og hytter på Helgeland og Østlandet så naturlig nok er det utganspunkt for mange av turene. Mange av turene er gått sammen med min (blivende) kone Sara og hun er derfor ofte å se som "statist" på turbildene.


De siste årene har jeg bodd i Vasa, Finland. Der er det så flatt at enhver nordmann skulle få abstinenser og lengte til bakker og berg, og kanskje derfor har turinteressen og fascinasjonen av norsk natur vokst sterkere etter at jeg flyttet dit. Og når jeg reiser langt utelukkende for å gå turer er det desto viktigere med nøyaktig planlegging, derav bakgrunnen for denne bloggen.


Detaljerte turbeskrivelser ligger på turbloggen, sortert etter geografisk område.

Samling av bilder fra forskjellige turområder finner du i fotoalbumet. Alle bildene har en spesifikk tur knyttet til seg i turbloggen.


Jeg vil at bloggen skal handle om pasjon (for friluftsliv) og ikke person (meg) så innleggene kommer i hovedsak til å dreie seg om turene i allmennhet og ikke som en beskrivelse av min personlige turopplevelse. Likevel smetter jeg inn en og annen personlig betraktning, bakgrunnsinformasjon eller kanskje et tips om overnattingsplass eller nærliggende område som er verdt å besøke.


Jeg svarer gjerne på spørsmål som gjelder turene mine. Bruk kontaktskjemaet under.


Eirik.


Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible
Oops. An error occurred.
Click here to try again.